Onnistunut vauvakuvaus: Hinta, aikataulutus ja valmistautuminen


Milloin vauvakuviin?


Vauvakuviin kannattaa varata aika jo raskausaikana, hyvissä ajoin ennen vauvan laskettua aikaa. Näin varmistetaan, että kuvaajan aikataulussa on teille varattuna vapaita aikaehdotuksia.

Vauvakuvat ovat pääosin aseteltuja kuvia ja mitä pienempi vauva on, sitä helpommin asettelu onnistuu. Vauvojen vatsavaivat alkavat usein kahden viikon iän jälkeen. Tämä on asettelun onnistumisen lisäksi tärkeä syy miksi vauvakuvat pyritään ottamaan alle kahden viikon iässä. Ihanteellinen ikä vauvakuviin on 4-10 päivää.

Mitä vauvakuvaus maksaa?


Kullanmuruja Photographyn kautta vauvakuvaus maksaa studiolla 450 euroa. Hinta sisältää koko käsitellyn kuvagallerian sekä lyhyen videon.

Tarkemman kuvaushinnaston voit katsoa tästä.

Vauvakuvauksen hinta on korkeampi kuin esimerkiksi lapsikuvauksen, koska kuvausaika on pidempi ja esivalmistelut vievät tavallista enemmän aikaa. Normaalia pidempi kuvausaika selittyy sillä, että vastasyntyneen kanssa on hyvä varata aikaa vauvantahtiseen etenemiseen. Vauvaa syötetään ja nukutetaan kuvauksissa tarpeen mukaan ja muistakin vauvan tarpeista huolehditaan normaalisti. Tyytyväinen ja levollinen vauva on avain onnistuneisiin, ikimuistoisiin kuviin.

Miten valmistaudun vauvakuviin?


Moni asiakas pohtii vauvakuvausta varatessa, miten kuvaukseen kannattaisi valmistautua. Tuoreita vanhempia saattaa mietityttää tai jopa stressata miten kuvaustilanteessa toimitaan jos vauva on levoton, nälkäinen tai itkuinen. Jotta kuvaus sujuisi teidän asiakkaiden kannalta mahdollisimman mukavasti ja rennosti, voidaan tiettyjä tekijöitä yrittää minimoida. Alla muutama vinkki, jotka olemme asiakkaideni kanssa todenneet toimiviksi vauvakuvauksissa.


  • Vauva kannattaa kylvettää ja syöttää ennen kuvaukseen saapumista. Kylpy ja täysi vatsa usein rentouttavat vauvaa ja tekevät olon uneliaaksi.
  • Vauvaa kannattaa pyrkiä pitämään hereillä 1-2 tuntia ennen kuvauksia. Näin vauva nukahtaa helpommin kuvauksen ajaksi.
  • Vauvaa syötetään kuvausten ajan tarpeen mukaan ja kuvausaika on pidempi, jotta vauvan tarpeet voidaan huomioida, eikä nälkäkiukku pääse yllättämään. 
  • Vauva kannattaa pukea vaatteisiin, jotka on helppo pukea ja riisua. Esimerkiksi edestä avattavat bodit ovat helppoja.
  • Jos vauva on pulloruokinnalla, kannattaa maitoa varata tavallista reilummin mukaan. Studion lämmön sekä asentovaihdosten takia vauva saattaa syödä tiheämmin kuin kotona.
  • Jos vauva syö rintamaitoa, kofeiinia sekä mausteisia ruokia kannattaa välttää kuvausta edeltävänä päivänä.
  • Rentoudu! Kuvaaja huolehtii pienokaisestasi, joten sinulla on hyvä hetki hengähtää.