Millaiset vaatteet kuvaukseen?

Tämä kysymys on yleisin, jota asiakkaani kysyvät minulta. Päätin listata 10 vinkkiä, jotka toivottavasti auttavat sinua, kun mietit lähestyvän kuvauksen vaatevalintoja.


  1. Yksinkertainen on kaunis. Usein mitä yksinkertaisempi asu, sitä paremmin se sopii kuvaukseen. Neutraali ja simppeli vaatetus ei vie huomiota itse kuvattavista.
  2. Vaaleat värit! Erityisesti luonnossa kuvatessa vaaleat värit tulevat parhaiten esiin. Hyvin tummat tai kirjavat kankaat, sekoittuvat helposti taustaan.
  3. Yhteensopivuus. Mikäli kuvaukseen tulee useampi henkilö, kannattaa vaatetus suunnitella niin, että kaikilla kuvattavilla on jollain tavalla yhtenevä vaatetus. Yhtenevyys voi olla pieni yksityiskohta tai samaa värimaailmaa olevat vaatteet.
  4. Mukavuus! Mukavuus ja istuvuus ovat jopa tärkeämpää kuin vaatteen ulkonäkö. Jos vaate ei tunnu omalta tai sopivalta, vaatteen kantajakaan ei tunne oloaan mukavaksi. Joskus se aina päälle eksyvä suosikkimekko onkin paras valinta.
  5. Ekologisuus. Monella kuvaajalla on käytössä lainavaatteita, joita kannattaa ehdottomasti hyödyntää. Myös kavereilta tai sukulaisilta kannattaa kysäistä, jotta ei tule ostaneeksi vaatetta pelkästään kuvausta varten. Psst! Myös Kullanmuruja Photographylla on lainavaatteet työn alla!
  6. Paljaat varpaat! Mikäli kuvaus toteutetaan kesällä, paljaat varpaat ovat ihana valinta erityisesti pienillä lapsilla!
  7. Pehmeät neuleet ja viltit. Jos kuvauspäivänä sattuu olemaan viileää, on hyvä pakata mukaan lämmintä vaatetta. Pehmeät neuleet näyttävät ihanilta kuvissa. Myös rennosti hartioille heitetty viltti on kiva lisä!
  8. Materiaalit. Pellava, puuvilla, puiset napit.. Vaatteiden erilaiset luonnonmateriaalit tulevat kuvissa kauniisti esiin.
  9. Asusteet. Asusteet ovat aina hyvä idea, mikäli ne ovat yhteensopivat muun vaatetuksen kanssa. Lapsilla hatut, seppeleet tai pannat ihastuttavat. Aikuisilla toimivat muun muassa simppelit korut ja kukkakimput.
  10. Kysy vinkkiä kuvaajalta! Jos vaatteiden valinta tuntuu hankalalta, kysy ihmeessä neuvoa kuvaajaltasi.
Kullanmuruja Photography-valokuvaaja-Kuopio-perhekuvaus
Kullanmuruja Photography-valokuvaaja-Kuopio-perhekuvaus
Kullanmuruja Photography-valokuvaaja-Kuopio-perhekuvaus